OVER mIJ

foto mezelf 1.jpg

Mijn naam is Daniëlle Verstraate (1979) (800+ opleiding + VYN).  Mijn achtergrond is secreterieel werk op directie- en medisch niveau met daarnaast diverse docentschappen en scholing, zoals aerobics, fitness, pilates, spinning.  Vanaf 2000 ben ik mij gaan verdiepen en omscholen in yoga bij onder andere Dolfijn Welness, Aalo, Les Mills en de 4-jarige opleiding bij Samsara yoga (advaita vedanta).  Sinds 2016 ben ik gestopt met neurologisch secretarieel en assistentiewerk t.b.v. hoofdpijnpatienten om mij volledig op het vakgebied yoga te kunnen richten. Het organiseren, contact met klanten, blijven ontwikkelen blijft altijd kriebelen. Sinds 2019 ben ik gerold in yogamanagement. Het professioneel organiseren van workshops, en begeleiden bij alles wat er komt kijken bij het aansturen van een groot yogacentrum. 

Naast yoga en management werk ik sinds 2020 als zelfstandige in de vastgoedmarketing. Ik ondersteun vastgoedbedrijven bij de aan- en verkoop van huizen en complexen. Meer weten: www.miocasa.nl.

 

Mijn kennis op gebied van yoga betreft reguliere yogalessen voor bijvoorbeeld meditatie, rugklachten en stress en daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in diverse ziektebeelden en onderwerpen, zoals RSI, reumatische en neurologische klachten, kanker, voeding, chinese leer, kinderen, chakra’s. Ik ben aangesloten bij de Yoga Vereniging Nederland. Alleen docenten met een erkende opleiding met daarnaast regelmatige bijscholing kunnen zich bij deze vereniging aansluiten. Daarnaast hebt ik mij verdiept in hormonenyoga. Een specifieke vorm van yoga, die in Nederland nog heel beperkt wordt gegeven.

Waarom zou je bij mij les volgen ? Als je mij jaren geleden had verteld dat ik yogadocente zou worden, had ik zeker getwijfeld. Maar tijdens een yogales veranderde dit. Ik kwam helemaal ontspannen thuis en had het gevoel dat mijn lichaam en gedachten tot rust waren gekomen, terwijl ik toch heel actief had meegedaan. Mijn motivatie in het lesgeven zit in het kunnen bijdragen aan innerlijke ontwikkeling, leren voelen, cirkels doorbreken, het lekker in je vel voelen en het verlichten of verhelpen van lichamelijke klachten. Daarnaast vind ik het prettig een anatomische onderbouwing te kunnen geven in mijn lessen. Het vergroten van het bewustzijn en het innerlijk krachtig maken zijn speerpunten in mijn lessen. Vertrouwen op jouw eigen intuïtie en daar gevolg aan geven.

Mijn droom is dat yoga geïntegreerd wordt in de reguliere zorg en niet wordt afgedaan als iets zweverig. Zweverig komt vooral voort uit een niet weten wat yoga inhoudt. Yoga wordt in de media vaak belicht met wierook, hippiekleding, in trance raken, aanbidden van goeroes en yogi's die yoga niet verweven hebben in het dagelijkse leven maar zich afzonderen.

 

West meet east. Ik beweer niet dat je zonder de reguliere geneeskunde en alleen yoga alles kan verhelpen. Ik ontmoet bijna dagelijks mensen met diverse chronische aandoeningen die vastzitten in een cirkel van pillen, pijn en psychische problemen. Zodra we de reguliere zorg binnenstappen worden we verdeeld in (lichaams)vakjes en van arts naar arts verwezen. Mijn motivatie zit in het aanbieden van zelfonderzoek naar je eigen krachten vanuit het eigen innerlijk. Zekerheden ontstaan uit jezelf en niet vanuit de buitenwereld. 

Ik ben zelf migrainepatiënt en heb ik het verleden rug- en nek/schouderklachten gehad. Door yoga zijn mijn rug- en nek/schouderklachten verdwenen middels 100 dagen starten met oefenen. De migraine is er nog steeds, maar hoef ik hiervoor geen medicijnen te gebruiken en ik kan goed functioneren. De migraine verdwijnt binnen een paar uur. Angsten en frustraties zijn mij ook niet onbekend. Pillen, massages, spullen kopen etc. kan tijdelijk helpen, maar uiteindelijk ontstaat er weer onbehagelijk gevoel dat zich lichamelijk en/of geestelijk uit.

 

Dalai Lama heeft ooit gezegd: “If every child in the world would be taught meditation, we would eliminate violence from the world within one generation”. 

Yoga is een levenswijze. Het vergroten van het bewustzijn door zelfonderzoek laat je inzien dat je zelf de buiten- en de binnenwereld schept door dingen te doen en daardoor een zelfbeeld krijgt of behoudt. Uiteindelijk komen we allemaal uit dezelfde bron/energie/god/etc. Er is één bewustzijn in plaats van een afgescheiden gevoel van een ieders zelfbeeld. Je kunt de controle loslaten en in ervaring van zijn in plaats van doen komen. Je wordt wie je bent.

 

Door yoga vergroot je het inzicht over je zelf. Je leert beter te voelen en signalen in het eigen lichaam sneller te herkennen. Hierdoor ben je in staat beter aan een specialist uit te leggen wat er verandert is en wat je voelt. Dit helpt een klacht/beperking eerder aan te pakken of zelfs om al preventief aan de slag te gaan.

Relevante yoga opleidingen/cursussen/ervaring naast administratie en medische opleidingen:
-Tot 2010 naast de basis diverse sportschoolgerelateerde opleidingen/cursussen zoals spinning, zumba, bodybalance.

-2010 Aalo body en mind docent (yoga en pilates)

-2011 Kinderyoga Dolfijn Wellness

-2012-2016 Samsara yoga opleiding
(o.a. kashmir, hatha, cva, ms, parkinson, cans, ontspanningstechnieken, hoofdpijn, slaapklachten, reuma, artritis, osteoporose, bindweefsel, nek/schouder, rug, knie, alle gerichte/spieren, anatomie (o.a. Paul Grilley geïnspireerd), chakra's, chinese leer, filosofie advaita vendanta, meditatie (zen, vipassana, mindfulness stilzitten o.l.v. gestalttherapeut), 5 tibetanen, stress, polariteitsoefeningen, stiltedagen en -wandelingen, voeding, reiniging, pranayama, theeceremonie, stem/mantra, eindscriptie yinyoga en bindweefsel)

-2013 Lezing Paul Smit 2x

-2013 Cursus poweryoga

-2013 Cursus meditatie

-2013 Lezing Jan Geurtz

-2013 Lezing Vincent Duindam

-2013 Meditatie Tijn Touber

-2013 Workshop yoga om zwanger te worden

-2013 Workshop hatha/Tara Stiles

-2014 Verdieping in detox (weekend)

-2014 Workshop yoga en aplomb/Maartje van Hooft

-2014 Workshop yoga en eerste Hulp/Daphne van Lunzen

-2014 Workshop Do-In/Lilian Kluivers

-2014 Lezing Johan Noorloos

-2014 Workshop Kundalini yoga

-2014 Yinyoga workshop/Skadi van Paasschen

-2014 Workshop yoga zwangeren 

-2014 Cursus Sivananda yoga/Lena Tencredi

-2015 Opleiding Yoga en kanker 

-2015 Workshop Tibetaanse yoga/ Mariette de Kroon

-2015 Workshop Tibetaanse yoga, meditatie, satsang/Lu Jong

-2015 Yogacongres ouder worden/Samsara

-2016 Workshop yogabarre/Willemieke Verweij

-2016 Webinar zwangeren in de les

-2017 Cursus restoritative met matjes en strip/Iekelien Buurman

-2017 Intensive Critical Alignment/Annemarie Teeuwen

-2017 Webinar Smart start

-2017 Lezing Miles Neale

-2017 Workshop Ashtanga/Eddie Stern

-2017 Workshop Hatha yoga adem/Max Strom

-2017 Cacaoceremonie met yinyoga/Afke Reyenga met Jennifer Ann

-2017 Workshop Flow yoga/Erica Jago

-2017 Satsang/Katiza Satya

-2017 Workshop yinyoga/Roelandjan van Mulligen

-2017 Workshop Energetische yoga/Kevin Sahaj

-2018 Barre opleiding

-2018-2019 Hormoonyoga opleiding/Sylvia Mullaart

-2019 Bijscholing zwangeren in de yogales/Abha Hontelez

-2019 Klankschalen meditatie Asamee

-2019 Workshop Danny Snoeck Ashtanga, Pranayama

-2019 Workshop Robert Boustany, Pralaya yoga benen

-2019 Workshop Amit Kumar, Pranayama

-2019 Bijscholing yin yoga en chronische ziekten/Skadi van Paasschen

-2020/2021 Fundamentals of yoga/Yoga international

-2021 Chakra Healing/Ira Nagel

-Wekelijks lessen bij verschillende yogastudio's (o.a. bikram, baryoga, critica alignment, hatha, yin, vinyasa)

-Dagelijks meditatie

-Lessen op Bali, New York , Spanje

-Ieder kwartaal bijscholing Bodybalance