SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Meditatiezit


Wat is nu de juiste meditatiezit ? Probeer zo comfortabel mogelijk te zitten. Maak eventueel gebruik van dekens, kussens, stoel, meditatiebankje. Ons westerse lichaam is er niet voor gemaakt zo maar in een lotuszit te komen zitten. Je ziet dan ook vaak dat mensen zich in een lotushouding proppen met als gevolg dat de knieën, rug of heupen zeer gaan doen....soms nog erger: kapot gaan. Kom dus in een houding zitten, die echt comfortabel is. Zoek een rustige omgeving met weinig afleiding waardoor je je beter kunt ontspannen. Blijf bewust van hoe je zit.

Zie hiernaast de diverse mogelijkheden van meditatie zithoudingen. Probeer verschillende opties uit waarbij je goed bewust blijft wat bij jouw lichaam past.

De rug maak je recht met een lichte natuurlijk holle onderrug en geen overdreven bolle bovenrug. Je schouders zijn ontspannen en een beetje naar achteren en beneden gedraaid. Je handen kun je laten rusten op een kussen of op je schoot zodat je armen kunnen ontspannen. Je hoofd is in balans met je kin, iets ingetrokken. De achterkant van je nek is ontspannen en lang. Je gezicht, ogen en kaak zijn ontspannen. Je voorhoofd is glad en zonder rimpels. Je tong is ontspannen.

Laat de adem maar vrij.

En nu kun je starten met jouw meditatie.