SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Tsongkhapa


De mantra tsongkhapa gaat als volgt:

Mig Mey Tze Way Ter Chen Chenrezig

Dri Mey Khyen Pi Wang Po Jampal Yang

Du Pung Ma Lu Jom Dzey Sang Wey Dag

Gang Cheng Ke Pey Tsug Gyen Tsongkhapa

Lo Sang Trag Pey Shab La Sol Wa Deb

Objectless compassion, Chenrezig, Lord of stainless wisdom, Manjushri, Conquering mara’s horders, Vajrapani, Crown jewel of the Sages of the Land of Snows, Tsongkhapa, Losang Drakpa, at your feet, I pray

Deze mantra is gewijd aan Je Tsongkhapa (1357-1419), ook wel bekend als Losang Drapka of Je Rinpoche. Een tibetaanse spirituele leraar, filosoof en hervormer van het Tibetaanse boeddhisme. Vanaf zijn 3e heeft hij bij vele belangrijke leraren uit verschillende tradities onderricht gekregen. Uiteindelijk is hij zelf leraar geworden. Een van zijn bekenste leraren is de eerste Dalai Lama Gyalwa Gendun Drup.