SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Hoe gebruik je een mala

De mala is een gebedsketting en wordt gebruikt om tijdens meditatie de mantra's te tellen. Deze beoefening wordt ook wel Japa genoemd. Het is een concentratiemeditatie. Alle mala's worden met meestal met 108 gebedskralen gemaakt. Je hebt ook mala's van 2x 108 kralen of 72 kralen. Naast de 108 kralen is er een 109e kraal. Deze kraal wordt de goeroekraal genoemd en staat in verband met de kruinschakra. Deze kraal wordt niet gebruikt voor de meditatie maar als aanwijzing van begin- of eindpunt van de mala. De kraal wordt ook gebruikt om te reflecteren. Bij een nieuwe rond draai je de mala een halve slag en ga je niet over de goeroe kraal heen.

De mala breng je om je ring- of middelvinger. Je gebruikt de duim om over de kraal te schuiven nadat je de mantra hebt uitgesproken/in gedachten hebt opgezegd. Bij een eventuele tweede rond draai je de mantra dus een halve slag zodat je rechtsom verdergaat.

De 108 kralen hebben vele betekenissen binnen het Tibetaanse Boeddhisme en Hindoeisme. Zo zouden er 108 wereldzondes zijn voordat verlichting bereitk wordt, 108 namen voor Hindugoden, in de tempel van Angkor (Cambodja) verwijzen veel punten naar 108, vele treden van boeddhistische tempels hebben 108 treden, in Japan worden een bel aan het einde van het jaar 108x geluid, de diameter van de zon is 108 keer de diameter van de aarde, , de dans van Shiva Nataraja bestaat uit 108 poses.