SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Gayatri mantra


Vrede en wijsheid voor iedereen.

Op elke tijdstip in de wereld wordt er aan deze mantra aandacht besteed. Een zeer oude mantra die de kracht heeft jezelf te verbinden met een grotere geheel. Het gevoel van afgescheidenheid kwijt te raken. Je 1 te voelen, volledig.

Het maakt niet uit of je de mantra fluistert of zingt... ook als je geen idee hebt waar de mantra over gaat....je zult ervaren dat er iets magisch gebeurt.

De mantra gaat als volgt:

Om Bhur Bhuvah Svaha Tat Savitur Varenyam Bhargo Devasya Dhimahi Dhiyo Yo nah Prachodayat

Door alle lagen van ervaring heen is ‘dat’ de ware aard die het bestaan verlicht, het allerhoogste Ene. Moge alle wezens door subtiele en meditatieve intelligentie de verheven schittering van verlicht bewustzijn gewaarworden.

Deze universele mantra, Gayatri, vraagt om helder verstand. Het helpt de filter op te heffen en zuiver de werkelijkheid te ervaren. Alle woorden over deze Gayatri doen teniet aan de invloed van deze mantra. Het is moeilijk samen te vatten in een paar zinnen. De mantra is intens prattig.