Please reload

SEARCH BY TAGS: 

April 3, 2019

June 18, 2018

January 10, 2018

December 7, 2017

July 6, 2017

April 22, 2017

March 18, 2017

February 15, 2017

January 26, 2017

Please reload

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Pranayama Savitri

December 20, 2015

 

De vierkante adem. 

Een ademoefening met een groots effect is de vierkante ademoefening. In het Sanskriet wordt deze oefening ook wel Savitri genoemd. De oefening kan stabiliteit, kracht en balans geven. 

Je kunt de oefening staand, liggend, zittend of als je reeds bekend met deze oefening in een yogahouding doen. Als ondersteuning van de oefening kun je een vierkant met gelijke lijnen visualiseren. Voel je adembeweging onder in je romp, je buik, je rug, je bekkenbodem. Maak heel rustig een inademing en na een inademing een pauze. Maak ook rustig na een uitademing een pauze. Laat geleidelijk aan de inademing, pauze na de inademing, uitademing, pauze na de uitademing even lang zijn (zo lang als de lijnen van jouw ingebeelde vierkant, bv 4 tellen per lijn). Maak de vier delen steeds vloeiender. Ga door in desgewenste tijd. Voel na deze tijd de oefening na. Wat voor effect heeft de ademoefening op je gehad ? Niets is goed of fout. De uitwerking kan bij iedereen verschillend zijn en per dag verschillen. 

Please reload

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com

  • LinkedIn - Black Circle