SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Waarom zittend mediteren?

Waarom zou je zittend mediteren? Is liggen niet veel fijner?

Het lichaam is gewend dat als je gaat liggen, dat dit een voorbereiding is op slapen. De kans is dan ook groot dat je in slaap valt. Er is energetisch een gedachte dat ter plaatse van het wervelkolom een energiekanaal loopt dat het aardse met het hemelse verbindt. Deze energiestroom loopt omhoog en omlaag. Hierdoor ben je beter in staat met het grotere geheel te verbinden en toch contact te houden met de aarde. Dit is slechts een gedachte, maak het in begin zeker niet te moeilijk en experimenteer met verschillende houdingen. Zie hiervoor ook het artikel over zithoudingen. Interessant is de ontmoeting aan te gaan de weerstand waarom je bijvoorbeeld niet wilt zitten. Bedenk ook dat de rugspieren moet wennen aan langer zitten. Naar verloop van tijd is het handig regelmatig eenzelfde houding voor meditatie aan te nemen. Het lichaam gaat deze houding dan associeren met meditatiezit associeren met meditatie.

Er zijn meditatietechnieken waarin niet alleen zittend wordt gemediteerd, maar ook lopend en liggend.

Spiritueel gezien staat de lotushouding voor de verbinding tussen hemel en aarde. De lotus wortelt zich in modderige bodem en groeit uit tot een prachtige bloemen. Tevens hebben de bladeren het vermogen dat vuil zich niet aan de plant hecht.