SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Wat is het beste meditatiemoment?


Het slaaphormoon is het actiefste tussen 21.00 - 7.00. Traditioneel gezien wordt de ochtend als de beste tijd om te mediteren beschouwd. Voor zonsopgang is de natuurlijke energie nog niet verstoord door menselijke activiteit. De problemen en stressfactoren zijn nog niet voorbijgekomen waardoor je makkelijker tot een diepere meditatie kunt komen. Gedurende de dag zul je de voordelen kunnen ervaren van de start met een meditatie. Is de ochtend geen optie, dan is het aan te raden s'avonds voor het slapen te mediteren. Mediteren kan een medicijn zijn naderhand in diepe slaap te komen. Je kunt de gedachten, die je normaal wakker houden, vooraf observeren in de mediatie en bekijken of hoe je deze nog wel nodig hebt. Het nadeel van een avondmeditatie is dat je wellicht moe bent aan het einde van de dag en de motivatie ver te zoeken is.

Je zult moeten uitproberen welk tijdstip voor jou werkt. Dit tijdstip kan veranderen gedurende de ontwikkelingen in jouw leven. Pas het meditatiemoment aan naar jouw behoeften.

Het is wel beter om eenmaal langer per dag te mediteren dan tweemaal kort. Door langer te mediteren kom je als het ware tot diepere lagen naar binnen. Bij een korte meditatie zal het meer een ontspanningsoefening blijven. Je graaft daardoor overal kleine kuiltjes in het zand waardoor je aan de oppervlakte blijft. Met één diepe kuil kom je wel bij het water onderin het zand.

Om het vaste moment nog makkelijker te maken, kan een vaste meditatieplek helpen. Een plek waar je misschien je spullen kunt laten liggen. Een plek die fijn is qua licht, temperatuur en geluid. Op den duur zal je lichaam de plek associëren met de meditatie waardoor je sneller naar binnen kunt richten.

Alles bovengenoemd kun je het beste zelf ervaren. Tenslotte ben jij degene die voelt wat het beste bij jou past !