SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Ademoefening: passief/actief volgen


Neem een aangename positie in, bijvoorbeeld zittend of liggend. Voel het contact met de ondergrond. Probeer zonder oordeel de adembeweging te volgen. De aandacht is open. In hoeverre adem je zelf en in hoeverre gaat het proces vanzelf ?

Breid de oefening na het volgen uit met bewust sneller ademen. Na een tijdje sneller ademen breng je de aandacht weer naar een rustige spontane manier. Wat er gebeurt er tijdens de overgang. En wat ervaar je voor verschil passiviteit/activiteit bij jezelf ?

Je kunt jezelf van een afstand observeren, maar ook van binnenuit ervaren. Soms zijn beide opties van toepassing of vallen ze samen. De ruimte is waar de observatie plaats vindt. De verbinding tussen binnen en buiten.