Please reload

SEARCH BY TAGS: 

April 3, 2019

June 18, 2018

January 10, 2018

December 7, 2017

July 6, 2017

April 22, 2017

March 18, 2017

February 15, 2017

January 26, 2017

Please reload

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Dagboekschrijven

January 23, 2016

 

Dagboekschrijven kan een mooie aanvulling zijn op het beoefenen van yoga. en meditatie. Het is een manier van creatieve reflectie en bezinning. Je staat stil bij de gedachten, maar ook bij de gevoelens. Als je regelmatig schrijft, vergroot je je zelfkennis. Het bewustzijn wordt groter doordat je inzicht krijgt in emoties, gevoelens, gedachten. Je kunt schrijven als het niet lekker gaat, dan geef je iets een plek of schrijf je een probleem van je af. Maar ook als het juist lekker gaat, kom je jezelf tegen. Wellicht wel een inspiratie of gevoelens van dankbaarheid. Het is mooie manier om moment stil te staan bij wat er nu is. Dit heeft als voordeel dat je ontspant en ruimte krijgt voor andere ervaringen, bijvoorbeeld orde in gedachten. Het kan een oefentuin zijn te omschrijven en te herkennen wat er in je omgaat, waardoor je in het echte leven stappen durft te maken en confrontaties durft aan te gaan. 

 

Dagboekschrijven na meditatie of een yogales zorgt dat je er bij stilstaat wat dat moment voor je heeft gedaan. Wat je voelt in je lichaam. Hoe je gedachten en emoties zijn. 

 

Hou het schrijven simpel en zo objectief mogelijk. Als je niet weet wat je moet noteren, begin dan eens eerst met wat er in je opkomt.  Het kan zijn dat als je jouw dagboek terugleest bepaalde gevoelens van schaamte, onbegrip en onacceptatie naar bovenkomen. Beschouw dit als een oefening jezelf goed te vinden zoals je bent. Ook deze gevoelens maken wie je bent.

Please reload

© 2023 by Closet Confidential. Proudly created with Wix.com

  • LinkedIn - Black Circle