SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Namasté


Het gebaar Namaste vertegenwoordigt de overtuiging dat zich een goddelijke vonk binnen ieder van ons bestaat, die zich in de Hartchakra bevindt. Het gebaar is een bevestiging van de ziel in jezelf en de ziel in een ander. Nama betekent boog, as betekent ik en te betekent jij. Namaste betekent dus letterlijk "buigen ik jij" of "Ik buig naar jou." Het gebaar van Namaste maak je door de handen bij elkaar plaatsen op de charka van het hart, de ogen sluiten en te buigen met het hoofd. Het kan ook gebeuren door de handen samen tussen de ogen te plaatsen, te buigen met het hoofd en vervolgens de handen naar het hart te bewegen. Dit is een bijzonder diepe vorm van respect. Samen brengen we de handen bij de hartchakra om de stroom van goddelijke liefde te vergroten. Buigen van het hoofd en de ogen sluiten helpt de geest te verenigen met het goddelijke in het hart.