SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Mantra Purnamadah

”Om Purnamadah Purnamidam Purnat Purnamudachyate

Purnasya Purnamadaya Purnamevavashisyate

Om, shanti, shanti, shanti.”

De mantra betekent:

'Jij bent de volheid. Er is volheid, hier is volheid. Uit de volheid wordt de volheid geboren. Verwijder de volheid van de volheid en de volheid alleen blijft. ' De betekenis van deze oude Vedische mantra is dat de hele schepping een hele eenheid vormt. Elk deeltje, niet-levend of levend vertegenwoordigt hetzelfde: hele eenheid. Nergens is dit niet aanwezig. Het geheel reproducteert zich in zijn eigen beeld. Het verwijderen van elke deel van dit geheel heeft er geen effect op, omdat wat overblijft hetzelfde geheel vertegenwoordigt. Kortom een ieder is nodig in het geheel. Je hoeft niets te veranderen. Je bent goed zoals je bent. Iedere is nodig.