SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Hormoonyoga


Wat fijn dat er nu vorm van yoga bestaat specifiek gericht op de hormonen. Deze vorm van yoga kenmerkt zich door dynamische asana's (yogahoudingen), een specifieke pranayama (levensenergie/adem), gebruik van bandha's (slot voor vasthouden van levensenergie), energiecirculatie en gerichte ontspanning.

Hormonen zijn chemische stoffen die door bepaalde klieren in ons lichaam worden aangemaakt. Ze worden verspreid via het bloed en worden ook wel boodschappers genoemd. Menstruatie, fertiliteit, overgang en menopauze kunnen zonder problemen verlopen. Maar het kan ook zo zijn dat er kleine tot hinderlijke ongemakken zijn. Deze yogavorm kan een ondersteuning en inspiratie zijn alle ongemakken te lijf te gaan. Ook mannen kunnen last hebben van hun hormoonhuishouding. Zij kunnen ondersteuning ondervinden van deze specifieke vorm van yoga.

In andere yogavormen wordt ook gewerkt aan de hormonen. Deze yogavorm maakt gebruik van onder andere de gerichtere oefeningen die zijn onderzocht en bedacht door Aviva Steiner en Dinah Rodriquez.

Voor wie is hormoonyoga niet geschikt:

-zwangeren

-na hormoongerelateerde kanker (alleen in overleg met arts)

-vlak na een buikoperatie

-bij een groot myoom

-endometriose

-hartproblemen (alleen in overleg met arts)

Bij andere specifieke lichamelijke klachten kan variatie in de les aangeboden worden.